joomla site stats
Notice
  • Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

AFTERNOIZ Archive

Movie Noiz presents: The Fountain

  • Written by  Jo Gogou-Rula Karamani
  • Featured

Ένα από τα καλύτερα soundtrack των τελευταίων χρόνων είναι και αυτό της Motion Picture για την ταινία που προβλήθηκε το 2006 , έχοντας τον τίτλο The Fountain.

Η παραγωγή του δίσκου είναι μια σύμπτυξη και ένα δέσιμο μουσικών, που λίγο πολύ είναι γνωστοί στο κοινό από προηγούμενες δουλειές τους. Από μελωδίες του Clint Mansell, Quartet και τους Mogwai, αυτός ο δίσκος τα έχει όλα για αυτό και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις αλλά και βρέθηκε προτεινόμενο για πολλά βραβεία. Η διανομή του δίσκου έγινε από την Nonesuch Records.

Πρόκειται για μια ακόμα συνεργασία του Clint Mansell, καθώς είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Aronofsky για τις ταινίες Pi και Requiem for a Dream.
Ταινίες που μας άφησαν όχι μόνο το αποτύπωμα τους σαν εικόνα αλλά και στην μελωδία του, γνωρίζοντας πολύ καλά πως αν ακούσουμε κάποιο από τα κομμάτια, σίγουρα θα θυμηθούμε την ταινία και αντίστοιχα. Η αλήθεια είναι πως όλοι είχαν συνεργασία στο παρελθόν με τον μεγάλο δάσκαλο Darren Aronofsky.

Συνεργασίες που έμειναν καλά δεμένες και άφησαν την δική του μουσική επιμέλεια και αγάπη σε αυτό που κάνουν.

Ένα από τα μικρά μυστικά που κρύβονται πίσω από συνεργασίες που δεν έγιναν για την συλλογή του The Fountain, είναι και η πρόταση του Darren Aronofsky προς τον David Bowie. Υπολόγιζε στο κομμάτι "Space Oddity" και σε μια νέα επανεκτέλεση του, μόνο που δυστυχώς τα σχέδια άλλαξαν από τον Bowie και δεν έγινε ποτέ.
Την θέση του πήραν οι Kronos Quartet,όπου και συμπλήρωσαν το κλείσιμο του δίσκου, όπου και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 21 Νοέμβρη του 2006.

Για όσους γνωρίζουν τον Mansell και την δουλειά του, σίγουρα θα γνωρίζουν με σε όσες ταινίες και να έχεις προσθέσει την πινελιά του, θα αφήσει μια μουσική ιστορία, μια σειρά, ένα συναίσθημα που θα περνάει από την μια σκηνή στην άλλη. Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία του.

 

"It's instinct and listening to what the film is telling you it needs"

Το ίδιο συνέβη και σε αυτήν, το ένα ηχητικό δέχεται το επόμενο και περνάει με την σειρά του στο άλλο. Μια όμορφη αρμονία που ορχηστρική που δεν σου κάνει αίσθηση να την αφήσεις.

Clint Mansell.
"The Last Man" – 6:09
"Holy Dread!" – 3:52
"Tree of Life" – 3:45
"Stay with Me" – 3:36
"Death Is a Disease" – 2:34
"Xibalba" – 5:23
"First Snow" – 3:09
"Finish It" – 4:25
"Death Is the Road to Awe" – 8:26
"Together We Will Live Forever" – 5:02

Kronos Quartet
Hank Dutt – viola and string arrangement
David Harrington – violin and string arrangement
John Sherba – violin and string arrangement
Jeffrey Zeigler – cello and string arrangement

Mogwai
Dominic Aitchison – bass guitar
Stuart Braithwaite – guitar
Martin Bulloch – drums
Barry Burns – piano
John Cummings – guitar

Additional performers
James Bagwell – piano
Martin Doner – tenor
Misa Iwama – contralto
Melissa Kelly – soprano
Randy Kerber – piano
Karen Krueger – contralto
Drew Martin – tenor
Christopher Roselli – bass singing
Justin Skomarovsky – celesta, film score arrangement, glockenspiel, and programming
Charles Sprawls – bass singing
Kathy Theil – soprano

Technical personnel
Ameoba Proteus – design
Tony Doogan – production and engineering for Mogwai
Geoff Foster – engineering, mixing, production, and sequencing for choir
Scott Fraser – production and engineering for Kronos Quartet
Bob Ludwig – mastering at Gateway Mastering Studios, Portland, Maine, United States
Clint Mansell – production
Dawn Thompson – assistant engineering for Kronos Quartet
André Zeers – editing for Kronos Quartet

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Darren Aronofsky
ΠΑΙΖΟΥΝ: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96' Λεπτά
ΣΕΝΑΡΙΟ: Darren Aronofsky, Ari Handel
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Eric Watson, Arnon Milchan, Iain Smith
ΜΟΥΣΙΚΗ: Clint Mansell

Ένα σεναριακό παιχνίδι ξεκινάει, ανάμεσα σε τρείς κόσμους που ταλαντεύονται δραματικά γύρω απο το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.Οι χωροχρονικές μεταφορές πραγματεύονται τρείς ιστορίες..

-Παρελθόν
16ος αιώνας μ.Χ.. Ο μισθοφόρος Ισπανός Κονκισταδόρ Τόμας Κρεό,ταξιδεύει στην άγρια ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής,αναζητώντας το μαγικό βότανο της πηγής της αιώνιας ζωής και νιότης, μετά απο εντολή της αγαπημένης του Ιζαμπέλα,Βασίλισσας της Ισπανίας.

-Παρόν
21ος αιώνας μ.Χ.. Ο επιστήμονας-γιατρός Τόμι Κρεό,πρσπαθεί να βρεί τη θεραπεία για τον καρκίνο μετά το προσωπικό δράμα που ζεί στην οικογένεια του,αφού η αγαπημένη του σύζυγος Ίζι, ζεί μαζί του τις τελευταίες της μέρες, χτυπημένη από την άσχημη νόσο.

-Μέλλον
26ος αιώνας μ.Χ.. Ο Τομ, ένας κοσμοναύτης ταξιδεύει στο αχανές διάστημα της Ξιμπάλμα (ένα μακρινό νεφέλωμα) ψάχνοντας το μαγικό συστατικό – ελιξήριο που διατηρεί τη ζωή αναλλοίωτη στον χωροχρόνο.

Ένα εξαιρετικό δράμα φαντασίας, όπου μέσα από φιλοσοφικές αναζητήσεις, ανθρώπινες αδυναμίες και εμμονές, μας μεταβιβάζει το αίσθημα της δύναμης της αγάπης υπό τον εκβιασμό του φόβου, της στέρησης και του θανάτου.
Ο Darren Aronofsky μας αφήνει άφωνους για άλλη μια φορά, 6 χρόνια μετά το καθηλωτικό “Requiem For a Dream” και το αριστουργηματικό “π” υπογράφοντας την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του – μεγαλούργημα, όπου για πρώτη φορά συνεργάζεται με τη σύζυγό του Rachel Weisz (μετά τη βράβευσή της για τον “Επίμονο κηπουρό” Βραβεία Όσκαρ 2006' – Β' Γυναικείου ρόλου) και τον πολυτάλαντο Αυστραλό Hugh Jackman.

Η ταινία μας παρουσιάζει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Hugh Jackman σε τρείς εκφάνσεις, Τόμας -Τόμι -Τομ, στο δρόμο προς κάποιο άγνωστο ελιξήριο που να σπάει το εύθραυστο της αληθινής φύσης θανάτου και καταλήγει σε ένα ταξίδι αναζήτησης της αθανασίας, με κύριο αποδέκτη την Ιζαμπέλα – Ίζι.
Το σενάριο της ταινίας ήταν πολύ καλοδουλεμένο και αρκετά πρωτότυπο ούτως ώστε η συνεργασία του Aronofsky με τον Ari Handel να αποφέρει αριστουργηματικά αποτελέσματα.

Ο ίδιος ο Aronofsky μας εξηγεί ότι η βάση της ταινίας σχετίζεται με την ανάγκη του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τα γηρατειά και τον θάνατο: “ Η επιθυμία να ζήσουμε για πάντα υπάρχει βαθιά μέσα στην κουλτούρα μας. Καθημερινά όλος ο κόσμος προσπαθεί να βρεί τρόπους που θα τον κάνουν να δείχνει νεότερος. Ας αναλογιστούμε την επιτυχία τηλεοπτικών σειρών όπως το “Extreme Makeover” και “Nip/Tuck”. Οι άνθρωποι προσεύχονται να παραμείνουν νέοι και συχνά αρνούνται ότι ο θάνατος είναι και αυτός κομμάτι της ζωής. Τα νοσοκομεία ξοδεύουν άπειρα χρήματα για να κρατήσουν ανθρώπους ζωντανούς. Φαίνεται ότι μας απασχολεί τόσο πολύ το πως θα διατηρήσουμε το σώμα, που ξεχνάμε το πνεύμα. Έτσι αυτό είναι ένα από τα κεντρικά θέματα που ήθελα να θίξω στην ταινία : Μήπως ο θάνατος είναι που μας κάνει ανθρώπινα όντα και αν μπορούσαμε να ζήσουμε για πάντα, τότε θα χάναμε την ανθρωπιά μας ? ”

Τρείς κόσμοι.. Τρείς παράλληλες ζωές με δραματική κατάληξη..

Ο Ισπανός Τόμας ψάχνει το μαγικό βότανο για να κάνει την Βασίλισσα γυναίκα του..
Ο επιστήμονας Τόμι ψάχνει τη θεραπεία για να γίνει καλά η σύζυγός του, με μοναδική πίστη τα λεγόμενά του “Ο θάνατος είναι μια ασθένεια σαν όλες τις άλλες και εγώ θα βρώ το γιατρικό”..
Ο κοσμοναύτης Τομ, μέσα σε σκοτεινά μονοπάτια πόνου, ψυχής, σάρκας και πνεύματος, ψάχνει τη μαγεία της αιώνιας ζωής..

Μία πολυμορφική ταινία με πολυδιάστατα επίπεδα πόνου, θλίψης, λαχτάρας και τρέλας..
Μία ταινία διαφορετική από όλες τις άλλες που δεν πρέπει να χάσετε...


Προβλήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα 15/03/2007, πρώτη φορά στις Η.Π.Α. στις 22/11/2006 και κυκλοφόρησε σε DVD στις 28/08/2007.


Media

Last modified on
Your opinion matters
comments powered by Disqus

AFTERNOIZ is a member of
Barely Media Group

Contact info

BURST Magazine
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Greece: +30 211 800 1916

AFTERNOIZ
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+30 211 800 1916

BURST Magazine
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+30 211 800 1916
BURST Magazine
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+30 211 800 1916
BURST Magazine
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+30 211 800 1916
© Barely Media Group

Login or Register

LOG IN